We leven in een onzekere tijd

De huidige tijd brengt veel onzekerheid met zich mee. We weten niet hoe een en ander zich gaat ontwikkelen en dat maakt het vooruit plannen van dingen lastig. We hebben niets, of in elk geval niet veel, om naar uit te kijken anders dan dat we reikhalzend uit kijken naar het moment dat de horeca weer open gaat zodat we weer een vorkje kunnen prikken, een wijntje kunnen doen of hightea-en met vriendinnen! Vooral in deze maand wat een feestmaand zou moeten zijn. En lekker onbeschaamd shoppen tot je er bij neervalt! De kerstsfeer opsnuiven in de stad. Een dagje naar de Kerstmarkt en je laten warmen door een glas glühwein!

Je wacht en wacht en ondertussen sta je stil!

Vanavond is er wederom een persconferentie. En het ziet er niet goed uit. Alle signalen wijzen er op dat de huidige maatregelen worden verlengd of worden aangescherpt. Als je al die tijd had zitten wachten en had zitten hopen dat dit het moment werd waarop je meer vrijheid zou krijgen, krijg je nu het deksel op je neus. Jouw hoop is vervlogen. Wachten op iets wat niet komen gaat, of in ieder geval nog wel even duurt. Super frustrerend natuurlijk en ondertussen sta je stil….

Even ontladen én opladen, het kan nu juist even niet

Het zijn niet alleen de dagelijkse dingen die eerder zo gewoon leken die voorlopig niet meer kunnen. We hebben ook geen vakantie om naar uit te kijken. Een moment om te ontladen en op te laden. Skigebieden zijn nog dicht en blijven voorlopig dicht. Of ze zijn enkel open voor de lokale bevolking. Een reisje naar de zon zit er ook niet in…. Zelfs geen weekendje Barcelona, Rome of Parijs… Juist dat moment van ontladen en vooral opladen hebben we in ons drukke en gejaagde leven zo nodig. Maar wat niet kan, dat kan niet. En dus zullen we ons dagelijks leven met een andere bril moeten bekijken zodat we makkelijk en moeiteloos mee kunnen bewegen met dat wat is.

 

Voel jij je vrij of gevangen?

Weet dat echt vrijheid niet in de omstandigheden zit. Vrijheid zit vooral in je hoofd en nog veel meer in je hart! Zolang je vrij bent in je hoofd en in je geest is er altijd RUIMTE om te ZIJN en voel jij je nog steeds VRIJ. Zélfs binnen een situatie die ons beperkingen oplegt. Jij bent het namelijk zelf die zich gevangen houdt. De huidige situatie is hiervoor een prachtige spiegel. Weggestopte angsten en overtuigingen knallen onder dat tapijt waar je ze onder had weggeveegd vandaan en worden nog eens extra uitvergroot.

 

Het mooiste cadeau aan jezelf

Als je mij al een tijdje volgt, mijn nieuwsbrieven regelmatig opent en leest, dan ligt de GOUDEN oplossing binnen handbereik om jezelf het mooiste jaar ooit cadeau te doen. Ik neem ten minste aan dat je niet zo maar op mijn mailinglijst staat. Een cadeau dat gegarandeerd leidt naar emotionele vrijheid, het loslaten van emotionele ballast, afrekenen met die hardnekkige overtuigingen, zonder te hoeven rommelen in het verleden!

Wacht dus niet langer, de tijd staat immers ook niet stil, en neem een besluit. Het is je gegund!

Ja, ik gun mijzelf het mooiste cadeau aan mijzelf!