Elke cel in je lichaam heeft een geslachtscode. De ‘mind’ van een vrouw is vrouwelijk en daarom nooit zo consistent als de mind van de man lijkt te zijn.

Wist je dat dit de reden is waarom het stellen van doelen en gefocust blijven voor de meeste vrouwen zo’n uitdaging is? Waarom zij moeite hebben om consistent te zijn bij alles wat zij doen?

Veel vrouwen lopen vast doordat hun is aangeleerd de dingen op de manier te doen die goed werkt voor mannen maar wat tegen de natuur in gaat voor vrouwen!

Tot 1880 was onderwijs exclusief voorbehouden aan mannen

Ik neem je even kort mee in een stukje geschiedenis om je een inzicht te geven hoe dit zo is ontstaan.

Tot 1880 was onderwijs voorbehouden aan mannen. Vanaf die tijd mochten vrouwen, mits met toestemming van de vader of hun man, ook onderwijs gaan volgen. Maar ‘het systeem’ was al uitgedacht. Door mannen en dus door de ogen van de man, vanuit zijn perspectief, bekeken!

De mannelijke aanpak gaat schuren

Tot op de dag van vandaag werken we nog altijd met systemen, modellen, tools en methodieken die door mannen zijn ontwikkeld. Niet alleen op het gebied van persoonlijke groei en het ombuigen van negatieve gedachten, óók op de werkvloer is dit het geval wanneer het gaat om methodes die worden ingezet om teams beter met elkaar te laten samenwerken.

Dergelijke methodes werken tot op zekere hoogte ook heus wel voor vrouwen: Er komt een punt dat het uiteindelijk gaat schuren met de wijze waarop vrouwen de dingen gevoelsmatig aanpakken. Alsof je het besturingssysteem van een I-phone stopt in een Android-telefoon. Je krijgt je telefoon misschien wel aan de praat, uiteindelijk gaat het problemen geven.

Vrouwen hebben in meerdere opzichten een andere aanpak nodig. Een aanpak wat aansluit op jouw “vrouwelijke besturingssysteem”.

Een positieve mindset vloeit voort uit een gezonde heartset

Omdat een positieve mindset van een vrouw voortvloeit uit een gezonde heartset werken veel methodes die werken aan het ombuigen van de mindset niet of minder goed.

Wist je dat hartgerelateerde klachten veel meer voorkomen bij vrouwen dan bij mannen? Logisch eigenlijk als een gezonde hearset zo belangrijk is terwijl het hart van zoveel vrouwen emotioneel belast is en dus niet gezond is….

Het is ook niet voor niets dat het merendeel van de deelnemers in een training van een mindsetcoach voornamelijk uit vrouwen bestaat. En wie staat er voor de groep? Juist! Een man! En als er al een vrouw voor de groep staat, werkt ze met tools of methodieken die bedacht en ontwikkeld zijn door een….. man! Het is zo logisch allemaal áls je het ziet!

Bottom line is dat je aandacht geeft aan de juiste dingen. Bevrijdt éérst je hart van alle emotionele ballast die je met je meedraagt. Dan volgt de mind bijna vanzelf!

Het antwoord ligt recht voor je neus!

Kijk dus met andere ogen naar wat jij nodig hebt om vooruit te komen in het leven en je gelukkig te voelen.Waarom lukte het eerder niet om er van af te komen? Waarom val je toch weer terug in oude patronen of bleef je op zijn minst het gevoel houden dat er iets ontbrak in de aanpak? Het antwoord ligt met dit blog recht voor je neus!

De volgorde waarin je de dingen in het leven doet is bepalend voor een positieve uitkomst. Dat geldt dus ook voor het aanpakken van al jouw beren op de weg. Dan wordt het pad wat je aflegt om dat doorbroken te krijgen geen lange moeizame weg en wordt het in plaats daarvan GEGARANDEERD een mooie wonderlijke reis! Zolang je maar kiest voor de juiste aanpak die aansluit bij jouw vrouwelijke besturingssysteem. Creatrix® is zo’n aanpak.

Download het tot de verbeelding sprekende Artikel Heartset gaat vóór Mindset