creatrix

Het is een veelgehoorde uitspraak dat iets waar je al heel lang last van hebt, óók lang tijd nodig heeft om het tij te laten keren. En vaak ook dat het vooral hard werken is om ergens van af te komen. Je hebt er al zo lang last. Logisch dat het tijd nodig heeft om het los te laten toch? Niet per se waar. Het is een opvatting en misschien zelfs wel een overtuiging.

Het perfecte recept

Voor het perfecte recept dien je slechts over de juiste ingrediënten te beschikken waarbij er niet één ontbreekt. Daarbij dienen alle ingrediënten in de juiste verhoudingen bij elkaar te worden gevoegd. Daarnaast is een hulpmiddel nodig zoals bijvoorbeeld een oven of een pan om met al die ingrediënten een gerecht samen te stellen. Et voila!

De vergelijking met zelfrijzend bakmeel en een combi-magnetron

Ik vergelijk het altijd met het bakmeel van vroeger. Dat had veel tijd nodig om te rijzen voordat je aan het bakken van bijvoorbeeld een brood kon beginnen. Toen voegde men er een stofje aan toe en ontstond het zelfrijzend bakmeel. Het rijzen van het meel kon nu in de helft van de tijd. Maar het brood, of de cake moest nog wel altijd 1,5 uur in de oven. En toen was daar de combi-magnetron! In slechts 22 minuten serveerde je al een cake op tafel. Handig als je een onverwacht belletje kreeg met de vraag of het schikte voor een kopje koffie. Je had precies genoeg tijd om de onverwachte gast een vers gebakken plak cake voor te schotelen. Als je er ook nog een geheim ingrediënt aan toe weet te voegen, heb je hét recept dat zorgt voor ongeëvenaard succes dat niemand anders heeft. Denk aan Coca Cola!

Als er nu toch ook zo’n recept was voor die hardnekkige overtuigingen!

Van hardnekkige overtuigingen die jou al jaren in de weg zitten en die steeds meer een hoofdrol gaan spelen wordt ook vaak gedacht dat het tijd nodig heeft om daar ‘aan te werken’ en daar beetje bij beetje van los te komen. Soms lees ik dat met het ouder worden het steeds makkelijker wordt om luchtiger met bepaalde zaken om te gaan, dingen los te laten. Iets met wijsheid komt met de jaren. Maar hé, denk ik dan, je wilt er toch niet nóg eens tien jaar over doen om al die overtuigingen die jou in de weg zitten echt los te laten?

Het leven is NU en tijd is naast je gezondheid je meest kostbare bezit. En met elke dag die er verstrijkt hebben we er minder van. En we weten niet hoeveel tijd ons nog is gegund.

Overtuigingen werken verlammend. Je voelt ze in je lijf

Belemmerende overtuigingen kunnen heel hardnekkig zijn. Zo hardnekkig dat ze hun functie verliezen en alles overnemen. Ze werken verlammend. Figuurlijk en zeker ook letterlijk. Je voelt ze in je lijf. Emoties en overtuigingen die in je lijf zijn gaan zitten, kun je niet even weg denken, ombuigen, ‘zo maar’ loslaten. Simpelweg omdat wat je hoofd je vertelt niet in overeenstemming is met je gevoel.

Je hoofd, je hart en intuïtie werken al langere tijd niet met elkaar samen en dat zorgt voor dat onbestemde knagende gevoel. Dat gevoel waar je heel vaak niet de vinger op kunt leggen. Het vertelt je dat er iets ‘scheef’ zit en geeft verwarring. Je weet vaak niet eens meer welke emoties nou precies van jouzelf zijn en van de ander. Dat maakt het ontzettend lastig om de juiste keuzes te maken. Want waar doe je nou goed aan?

Geef je interne besturingssysteem een update

Hardnekkige overtuigingen en negatieve emoties, evenals angsten en blokkades die chronisch zijn geworden en die je VOELT moeten ge-eraset worden, gedeletet, of te wel worden overschreven met NIEUWE informatie. En vervolgens moet er voor worden gezorgd dat wat je gevoel je vertelt óók weer klopt met je hoofd. Je bent dan weer in verbinding met jezelf. Daardoor voel én weet je weer wat goed is voor jou. En omdat die afstemming er is ga je heel andere keuzes maken. Je voelt je licht, ervaart complete rust en hebt weer energie. Zie het als een update van je interne besturingssysteem!

Het ‘geheime’ ingrediënt

En dat je snel van je overtuigingen af kunt komen heb ik zelf ervaren. Ik vond daarvoor hét perfecte recept waarbij niet één ingrediënt ontbrak. Sterker nog, het recept bevat een ‘geheim’ ingrediënt! Het recept hield rekening met wat ik in het bijzonder als vrouw nodig had in het doorbreken van alles wat mij jarenlang blokkeerde. Vrouwen kennen een ander ontwerp en zijn anders geprogrammeerd. Je stopt het besturingssysteem van een Iphone toch ook niet in dat van een Android-telefoon?!!

Een traject met impact

De vrouwen die bij mij komen voelen zich gevangen in hun eigen emoties en overtuigingen. Ze beschrijven het alsof ze zichzelf zijn kwijtgeraakt, zichzelf niet meer herkennen, alsof ze met de voeten in de klei worden getrokken of in drijfzand worden gezogen, ze missen hun oude ik en weten niet hoe ze zichzelf terug moeten vinden. Het beïnvloedt hun levensgeluk en de relaties met anderen. In hun werk, carrière of eigen onderneming lopen ze ook vast. Vaak voelen ze zich schuldig omdat ze eigenlijk geen aanwijsbare reden of echte verklaring hebben om zich zo te voelen.

Misschien herken jij jezelf hierin en wil jij je net als de vrouwen die al bij mij kwamen zo niet langer voelen. Je bent het zat om jezelf zo in de weg te zitten. Je wilt de regie terug over je leven waarin je weer eigen keuzes durft te maken. Waarin je niet langer geraakt wordt door de ‘kritiek’ van anderen.

Ik beloof je een wonderlijke reis met IMPACT en GARANDEER je een levensveranderende doorbraak. Een doorbraak die onomkeerbaar is. Geen quick fix maar een duurzame uitkomst waar je een leven lang profijt van hebt.

Vertel mij. Wordt het de lange moeizame weg of kies je voor een wonderlijke reis met IMPACT?