Vragen ze mij als ze mijn bedrijfsnaam zien.

Nou nee, eigenlijk niet!
 
Ik haal vrouwen uit vastgeroeste patronen die in stand worden gehouden door negatieve emoties, belemmerende overtuigingen, blokkades en angsten. Nadat alle blokkades die haar eerder in de weg zaten, zijn doorbroken, komt eindelijk die sterke krachtige vrouw naar boven die in élke vrouw aanwezig is. Een gewichtige vrouw dus!
 
Mijn bedrijfsnaam geeft dus vooral het resultaat weer dat ik deze vrouwen kan beloven, en zelfs kan garanderen.
 
De Gewichtige Vrouw is ook een verwijzing naar mijn doelgroep. Die doelgroep is voortgekomen uit mijn eerdere vak als gewichtsconsulent waarin ik tegen een specifieke groep vrouwen liep die zich lieten verleiden tot de zoveelste afvalpoging maar die keer op keer terugvielen in hun oude patroon. Ik kwam er achter dat het overgewicht bij een deel van hen niet het échte probleem is maar het gevolg van een ánder probleem. Dat maakte dat zij niets hadden aan een volgende afvalpoging.
 
Het  zijn je gedachtes en onzekerheden die jou steeds in dezelfde valkuil laat lopen. De gedachte bijvoorbeeld dat als het overgewicht nou maar is opgelost, je omgeving jou wel aardig zal vinden. Vervolgens val je af maar verdwijnt je gevoel niet mee met de kilo’s. Dus die gedachtes en het gevoel wat je over jezelf hebt, houden de vicieuze cirkel van afvallen en weer aankomen in stand.
 
Je raakt er ook steeds meer van overtuigd dat jij het niet kan. Dat het voor jou niet is weggelegd. Het resultaat van jouw pogingen bewijzen dat immers, denk jij. Je creëert zo je eigen waarheid.
 
Maar als jij niet over jezelf gelooft dat het je lukt, dat het voor jou is weggelegd, hoe moet jouw lichaam je dan geloven? Je lijf antwoordt door niet te reageren.
 
Op een gegeven moment ga jij je gewicht op alles betrekken. Je gaat misschien geloven dat het overgewicht de oorzaak is van hoe jij je over jezelf voelt. Dat jouw overgewicht de oorzaak is dat je op je werk niet wordt gezien, die promotie of die loonsverhoging niet krijgt. Je hebt het gevoel dat je altijd op je gewicht wordt beoordeeld. Dat mensen naar je kijken als je ook eens een ijsje of een patatje eet. Daarom denk je dat afvallen de oplossing is.
 
Maar het zijn de verkeerde gedachtes die er op zitten. De gedachtes die jij hebt bepalen de ruimte die jij jezelf geeft voor het behalen van een bepaald resultaat. En je gedachtes hebben invloed op hoe jij voelt.
 
De manier waarop je tegen dingen aan kijkt wordt vertroebeld door (bijvoorbeeld) jouw onzekerheden, je angst om te falen, je angst om de controle te verliezen, het gevoel dat jij over jezelf hebt dat je het niet waard bent. Al deze overtuigingen en negatieve emoties houden je tegen. Bij je afvalpogingen bijvoorbeeld.

Je kunt het ook in je werk tegenkomen. Of in je relatie, of in je eigen onderneming. Jij laat je tegenhouden door die gedachtes en gevoelens waardoor dingen niet lukken of moeizaam gaan. Het is moeilijk voor je om te genieten. Om voluit te gaan in het leven. Je bent of kunt niet helemaal je zelf zijn.
 
In een traject met mij gaat het dus over alles behalve afvallen. Er komt geen weegschaal en geen voedingsanalyse aan te pas. Laat het idee varen dat afvallen prioriteit nummer één is. Ontdek samen met mij dat er andere dingen spelen. Dingen die zich kennelijk letterlijk en figuurlijk vast zijn gaan zetten in je lichaam en zich in jouw geval vertalen in overgewicht.
 
Dit is wat ik ook ontdekte in mijn begeleiding eerder als gewichtsconsulent. Deze vrouwen zaten bij de gewichtsconsulent of de diëtist niet op de juiste plek! Ze hadden wat anders nodig. En als ik deze vrouw wilde helpen, moest ik wat anders aanbieden.  
 
Ik ging op zoek en ontdekte dat er een methodiek bestaat die de negatieve emoties en belemmerende overtuigingen op diepgaand niveau kan doorbreken: Creatrix®. Bovendien bevat de methodiek elementen die heel specifiek nodig zijn in de begeleiding van vrouwen. Want vrouwen zitten anders in elkaar dan mannen.
 
Omdat vrouwen anders in elkaar zitten dan mannen moeten zij de dingen anders aangereikt krijgen en verwerk je de dingen anders. Creatrix® houdt hier rekening mee. Dit element is hét puzzelstukje dat in alle andere methodieken ontbreekt om het resultaat te kunnen bereiken en zelfs te kunnen garanderen in de begeleiding van vrouwen. Omdat Creatrix® genderspecifiek is, zoals dat heet, beklijft het resultaat zo ontzettend goed.
 
Ga niet eerst jezelf analyseren vóórdat je contact met mij opneemt. Het is absoluut onnodig om voor jezelf helder te hebben wat ‘er achter’ zit. Soms weet je het. Veel vaker heb je er helemaal geen weet van dat een overtuiging een grote(re) rol speelt en op verschillende vlakken in je leven invloed heeft.
 
Laat mij het daarom doen. Samen met jou. Ik luister namelijk anders naar jou dan jij dat zelf zult doen. Bovendien heeft iedereen een zogenaamde ‘blinde vlek’ waardoor het onmogelijk is om jezelf volledig te analyseren.
 
Bovendien laten we het hele afvalgebeuren en dus je overgewicht los omdat we ons niet willen beperken tot de emoties die ‘slechts’ verband houden met het overgewicht. Vaak is het ook nog zo dat hoe je het één doet in je leven, je waarschijnlijk alles zo doet in het leven. Dus, als een belemmerende overtuiging je (bijvoorbeeld) bij het afvallen in de weg zit, kom je die zelfde overtuiging waarschijnlijk ook tegen in andere situaties.
 
Een cliënt van mij werd beheerst door haar angst voor leegte. Zij was zich er niet bewust van dat haar angst van invloed was op haar eetgedrag. Zij was continue gefrustreerd bezig met wat ze at, hoeveel ze at, had continu honger, viel niet af. Ze staarde zich letterlijk blind op wat ze at en op de cijfers die weegschaal aangaf. Ze begreep niet wat er mis was met haar eetpatroon en waarom ze maar niet afviel.
 
Haar angst voor leegte zorgde er voor dat ze niet luisterde naar het signaal van haar lichaam dat ze ‘genoeg’ had. De leegte die ze onbewust niet wilde voelen, vulde ze onbewust (ook) op met eten. Ik laat je anders naar jezelf kijken waardoor jij je bewust wordt van je waar het echte probleem zit. Dan weet je ook waar je de oplossing moet zoeken.
 
Laat je niet langer weerhouden door al je angsten en onzekerheden. Vul vandaag nog het formulier in om een gratis sessie te boeken: https://www.degewichtigevrouw.nl/gratis-sessie/
 
Er staat je een geweldig mooie reis te wachten.