Ruim een jaar geleden rondde Donna haar Creatrix®-traject af. Ik was benieuwd hoe het nu met haar gaat en nodigde Donna uit voor een interview.

Lees hoe Donna haar puzzel weer rond kreeg en weer terug bij haar zelf kwam.

Hoe kijk jij terug op jouw Creatrix®-traject?

Ik vond het heel bijzonder. Ik kan van mezelf nog wel eens heel sceptisch zijn en aan de andere kant merk ik dat ik heel erg op het gevoel zit. Toen ik Creatrix® begon dacht ik: oh oh, wat moet dit worden????? Maar alles in mij was gewoon van: Luister: het kan niet erger zijn dan het nu is. En toen gingen we er in en na elke sessie dacht ik: oké, WAT is hier nu eigenlijk gebeurd? Om dan toch élke keer weer met een grijns op mijn gezicht de deur uit te lopen. Héél bijzonder! Ik kan het niet anders omschrijven.

Kun jij je nog herinneren hoe het voor je was vóór Creatrix®?

Ik denk dat het meer de gedachtes zijn van hoe het toen was dan het volledige gevoel van toen omdat het op de één of andere manier is ge-shift. Als iemand mij dingen vertelt dan denk ik; o ja dat herken ik! Maar zo voel ik het niet meer!

Er is veel veranderd inmiddels in je leven. Wat is je grootste verandering sindsdien?

Nou ja, er is zóveel veranderd sindsdien (lacht)! Mijn volledige leven! Echt mijn hele leven is omgedraaid! Mijn werk is totaal anders, mijn relatie.

Als ik iets moet noemen, wat ik sinds kort ook goed heb gezien aan mezelf, is het perspectief wat ik eigenlijk altijd heb gehad en heb gevoeld. Dat is een hele tijd weg geweest en dat is nu weer terug! Mijn kijk op geld, mijn kijk op hoe ik wil zijn en ook dat anderen daar wel echt vaak anders over denken en ik dan daarin kan zeggen: nou dat is ook goed. Voor jou. Maar ik blijf hierbij!

En niet meer stappen in extreme twijfel. Ik twijfel nog wel eens, maar niet zo diep en zo ernstig dat ik volledig twijfel over mijzelf en wat ik aan het doen ben. Ik sta gewoon weer achter mezelf!

Maak jij andere keuzes nu jij je anders over jezelf voelt en anders over jezelf denkt?

Ja absoluut! Om maar een voorbeeld te noemen: normaal gesproken zou ik veel sneller meegaan in bijvoorbeeld wat mijn partner wil. Die wilde dan iets gaan doen en dan had ik zoiets van ja maar is daar dan wel geld voor en moeten we daar maar niet gewoon naar kijken? En dan voelde ik eigenlijk al: dit wil ik niet. En dan ging ik het tóch doen. En dat waren over het algemeen ook leuke dingen om te doen! Zo is het niet. En daar heb ik ook altijd plezier in gehad. Alleen nu heb ik een bepaald financieel doel voor mezelf gezet en dat wil ik bereiken! En als ik mezelf elke keer in de vingers ga snijden door dingen te doen die niet in het voordeel werken van mijn doel, dan ga ik gewoon weer doen wat ik altijd deed. Daarin merk ik dat ik nu heel snel kan zeggen: nee! En dat nee oké is. Dat vind ik héél erg fijn! Dat is maar een klein voorbeeld maar ik maak zéker andere keuzes!

Eén van je issues was natuurlijk ook bang om de verkeerde keuzes te maken waardoor je eigenlijk bleef zitten waar je zat

Ja ik koos voor niets! Voor niet kiezen. Ik ben weer in beweging gekomen. Nu is het meer van, wil ik dat? Ja, ik zou dat wel willen maar ik kijk nu meer naar de lange termijn. Ik ga dus niet voor de korte termijn pleziertjes. Ik kijk naar de lange termijn, waar mijn doel ligt en wat ik wil bereiken. En daar maak ik dan de keuze op!

Wat zou jij tegen andere vrouwen willen zeggen die zichzelf in de weg zitten?

Om te kijken waar je nu staat. En te kijken waar je wilt staan, waar je naar toe wilt. Om te kijken wat je moet overbruggen om daar te komen. En dat kunnen grote stappen zijn maar vooral in actie komen. Adem, relax, ontspan!

Daar schort het juist aan, dat ze die stappen niet kunnen zetten. De overtuigingen die hen hierbij in de weg zitten werken zo verlammend dat ze blijven zitten waar zitten waardoor zij zich enorm gevangen voelen en geen uitweg zien. Dat werkte bij jou toen ook zo. Door Creatrix® is je kijk daarop verander waardoor je nu kunt zeggen: in actie komen. Dat is wat er na Creatrix® gebeurt. Je perspectief verandert waardoor je anders over jezelf denkt en andere dingen over jezelf gelooft. En vooral is het gevoel daarover verandert. Het is moeilijk om je nog voor te stellen hoe het was vóór Creatrix® dus ik begrijp je antwoord.

Wat zou je vanuit je oude perspectief zeggen tegen al die vrouwen die het gevoel hebben dat ze compleet vast zitten?

Op het moment dat de nood zo hoog is, dan is er een bepaalde wil om het opgelost te krijgen.

Je zegt, adem, relax, ontspan. Destijds werd jou de adem ontnomen en zat er iets tussen waardoor je het niet kon.

Wat maakte voor jou dat je de stap zette om er hulp bij te vragen?

Ik kon het wel tegen mezelf zeggen maar ik was zo aan het racen racen racen want tja, er moesten wel dingen gebeuren. Dingen moesten anders.

Voor mij heeft het geholpen om in gesprek te gaan. Vooral met mensen buiten mijn eigen kring. Dat heeft mij geholpen om te zeggen nee, ik moet naar iets anders toe, want waar ik nu in zit, dat gaat mij niet ergens anders brengen of verder helpen. Ik ging mijn blik verbreden en rondkijken. Voordat ik bij jou kwam had ik al een coach gehad en net mijn traject bij de psycholoog afgerond. De puzzel was al opengelegd en ik was nu de kantjes aan het neerleggen. Het bij jou uitkomen was een volgende stap in oh, wacht even, ik voel mezelf nog niet daar! Er moet nog iets gebeuren.

Heb je het gevoel gehad dat het traject wat je bij mij hebt gedaan het essentiële puzzelstukje was wat nog ontbrak en de puzzel compleet heeft gemaakt?

Hij was essentieel om de stappen te zetten om de puzzel zo te vullen dat ik alle laatste dingetjes zelf neer kon leggen! Het is essentieel geweest in mijn gevoel. Daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken!