Je hebt een leuk huis, samen een goed inkomen. Je kunt vaak genoeg leuke dingen doen of er lekker een paar dagen er tussenuit. Je hoeft niet elk dubbeltje om te draaien. Je gezondheid is best okay, je kinderen doen het goed en de eerste kleinkinderen zijn een feit.

Kortom: je hebt niets te klagen!

En toch knaagt het aan je. Op sommige dagen voel jij je ronduit ongelukkig. Verdrietig ook. Je ervaart een gevoel van onvrede. Je bent jezelf niet. Op sommige dagen voel jij je een emotioneel wrak.

Je kunt het lang niet altijd verklaren. Je hoofd vertelt je soms dat je je niet moet aanstellen. En door je omgeving wordt je lang niet altijd begrepen. Die zeggen wat jij met je hoofd wel weet, maar als je gevoel wat anders zegt dan kunnen anderen zeggen wat ze willen: Je gaat je er niét anders door voelen.

En dan voel je je soms ook schuldig, want er is eigenlijk niets om je vervelend over te voelen.

Okay, de overtollige kilo’s helpen niet echt mee om je lekker in je vel te voelen. En toch weet je dat als het je weer eens is gelukt wat gewicht kwijt te raken dat het gevoel er nog is.

Waarom heb je dan toch dat onbestemde gevoel?

Waarom zie je altijd beren op de weg?

Je hebt misschien soms wel eens hulp gezocht. Dan ging het weer even goed. Het is ook fijn om er met iemand over te kunnen praten. Maar altijd kreeg je gevoel weer de overhand. En met het verstrijken van de tijd, lijkt het net of je er juist steeds meer in verstrikt raakt.

Je weet dat er iets moet gebeuren. Zo kan het niet langer. Het kost je jezelf anders. Of misschien wel je relatie!

Maar je hebt geen zin om alle mogelijke oorzaken weer op te rakelen, of om jezelf verder uit te moeten pluizen.

Dit keer zoek je een échte oplossing. Een oplossing die dat nare gevoel kan doorbreken.

Als jij dit leest, en je herkent jezelf of een ander hierin, weet dan dat je de oplossing hebt gevonden.

Want wat je zoekt, vindt jou!