Je staat al met 1-0 achter

Een VOORBEELD van een vastgeroest patroon dat in stand wordt gehouden door belemmerende overtuigingen en negatieve gedachten is bijvoorbeeld de vicieuze cirkel van afvallen en weer aankomen.

De gedachte dat je éérst slank zou moeten zijn om aardig gevonden te worden. Om gelukkig te kunnen zijn. De gedachte dat wie dik is tegelijkertijd ook per definitie lelijk is! Je angst voor afkeurende blikken uit je omgeving als je iets eet wat eigenlijk niet is zoals het hoort.

En ook gedachten als: het lukt mij toch niet, het is niet voor mij weggelegd, ingegeven door eerdere pogingen, waardoor je al met één nul achterstaat nog voordat je aan een afvalprogramma begint.

En met al deze gedachten moet een afvalpoging tot blijvend resultaat leiden????

 

Wie zichzelf eigenwaarde toekent stopt zich niet vol met rommel

Als jij je niet oké voelt over jezelf, weinig EIGEN-waarde hebt, en weinig tot geen ZELF-liefde ervaart, voortdurend strijd voert met je lijf, daarvan stress ervaart en gefrustreerd raakt, dan is het logisch dat je niet lief bent voor jezelf. Je stopt je zelf VOL of VER-stop je met zaken die niet goed voor je zijn.

Wie zichzelf op waarde schat ONDANKS HET GEWICHT, zal zich minder snel volstoppen met dingen die slecht voor haar zijn. Wie lief is voor zichzelf voedt zichzelf met dingen die juist goed voor haar zijn. Je bent het waard en wie zichzelf waarde toekent, stopt zich niet vol met rommel. Die vergelijkt zichzelf niet met anderen. Die gelooft niet over zichzelf dat wanneer je dik bent dit óók inhoudt dat je lelijk bent.

 

Onverwerkte emoties zetten zich vast in je lijf

Als al dit soort zaken spelen, al die negatieve gedachten, dan houdt een nieuwe afvalpoging je ver weg van (blijvend) resultaat. Sterker nog, negatieve gedachten, onverwerkte emoties en belemmerende overtuigingen zijn zich letterlijk steeds meer vast gaan zetten in je lijf.

 

Je overgewicht is maar een onderdeel van hoe jij je voelt

Je hebt na de zoveelste afvalpoging toch al lang gemerkt dat je gevoelens niet mee verdwijnen met de kilo’s?! En op zeker dat dezelfde negatieve gedachten en gevoelens die je tegenkomt bij het afvallen, ook op andere vlakken in je leven een rol spelen. Ze vormen een rode draad, let er maar eens op. Je (over)gewicht is namelijk maar een onderdeel van hoe jij je voelt. Het zijn je belemmerende overtuigingen, je gedachten die jou tegenhouden om met succes te kunnen afvallen en andere zaken aan te pakken.

 

Stap uit de valkuil van steeds een nieuw dieet

Bewust je gedachten ombuigen is een hele klus omdat jouw gevoel jou wat anders vertelt. Zodra er iets gebeurt wat jou van je stuk brengt val je weer terug in het oude patroon van denken. Je hebt iets nodig dat óók op het onbewuste niveau kan zorgen voor een doorbraak hierin.

Het is prima mogelijk om negatieve gedachten te overschrijven door positieve gedachten en je overeenkomstig te voelen. Je hoofd en hart, waar je emoties zitten, én je intuïtie zijn weer op elkaar afgestemd. Met behulp van een tool die specifiek ontworpen is voor het vrouwenbrein.

Het overgewicht is er dan nog wel, daar kom je immers niet voor, maar de gedachten die jou in de valkuil laten stappen van steeds een nieuw dieet hebben plaats gemaakt voor helpende gedachten.

 

Een goede mentale gezondheid is de basis van alles

In mijn praktijk vroeger als gewichtsconsulent bleek een goede mentale en emotionele gezondheid de basis om zaken, zoals bijvoorbeeld afvallen, aan te kunnen pakken. Het waren namelijk de belemmerende overtuigingen die een deel van mijn cliënten tegenhield om met succes te kunnen afvallen. Nu help ik vrouwen om af te rekenen met hardnekkige overtuigingen waarna de weg vrij is om, bijvoorbeeld, met succes te kunnen afvallen en ook andere zaken aan te pakken.

 

Aju Paraplu!

Hoe zou het voor je zijn om te zeggen aju paraplu! tegen al je angsten, emotionele ballast en belemmerende overtuigingen?!!!

Ja, doe mij een vrijblijvend aju-paraplu!-gesprek