Tweeënhalf jaar geleden rondde Stephanie haar Creatrix®-traject af. Ik was benieuwd hoe het nu met haar gaat en nodigde Stephanie uit voor een interview.

Lees hoe Stephanie van haar angst om door de mand te vallen nu steviger dan ooit in haar schoenen staat en weer oké is met zichzelf!

Hoe kijk jij terug op jouw Creatrix®-traject?

Enerzijds lijkt het als gisteren en anderzijds lijkt het heel lang geleden. Ik vond het een hele bijzondere ervaring!. Ik weet nog dat ik vooraf iets had van wat moet ik hier van verwachten? En achteraf nog een beetje flabbergasted was van wat is er nou gebeurd! Zo kijk ik er nog steeds op terug. Dat ik nog steeds een beetje denk wat is er nou eigenlijk gebeurd (lacht)!

Kun jij je nog herinneren hoe het voor je was vóór Creatrix®? Hoe stond je toen in het leven?

Ik was veel onzekerder dan ik nu ben. Ik weet niet meer exact waar ik voor ben gekomen maar volgens mij hadden de dingen waar ik voor kwam daar wel mee te maken. Ik weet in elk geval dat het te maken had met mijn angst om arrogant over te komen en mijn angst om door de mand te vallen.

Als je terugdenkt aan de issues die jij je nu nog kunt herinneren hoe beïnvloedde dat toen je leven in vergelijking met nu?

Ik weet wel dat ik in de tijd daarna sowieso steviger in mijn schoenen ben gaan staan. En als ik het vergelijk, want in die periode zat ik ook bij een netwerkorganisatie, met ervoor en er na ja dan zat ik er daarvoor veel onzekerder in dan daarna. Gaandeweg begon ik daarna steeds sterker te gaan staan, ook in mijn pitches, en dat heb ik ook verder uitgebouwd.

Wat is je grootste verandering sindsdien?

Toch wel dat ik zelfverzekerder ben.

Maak jij andere keuzes nu jij je anders over jezelf voelt en anders over jezelf denkt?

Ja, ik maak op een andere manier keuzes. Ik merk dat ik minder bezig ben met wat anderen er van vinden. Als mensen iets over mij denken en dat kan zijn dat ze mij arrogant vinden, dan denk ik prima! Dat mag jij vinden. Dat is jouw ding. Ik kies er dan eerder voor om afstand te nemen dan dat ik mezelf ga aanpassen. Dat is écht een grote verandering. In mijn keuzes merk ik dat ook. Ik heb intussen keuzes gemaakt waarvan ik wist; iemand gaat mij nu niet lief vinden maar dit is voor mij de juiste keuze dus heb ik het toch gedaan.

Sylvia:

Ik heb even nagekeken met welke hoofdissues je bij mij kwam. Dat waren inderdaad de angst om arrogant gevonden te worden, angst om door de mand te vallen, angst dat je een aandachtstrekker zou zijn, angst wat anderen van je denken, je voelde je onervaren en de overtuiging ik mag niet ontvangen zat jou behoorlijk in de weg.

Ik vind het wel mooi dat nu in dit gesprek terugkomt dat je zegt dat je nu stevig in je schoenen staat. Destijds voelde jij je een emotionele speelbal en wankel bij kritiek en was je bang dat een volgende burn-out op de loer lag.

Voordat we met Creatrix® begonnen heb ik je gevraagd hoe je dit anders zou willen. Wat zou de tegenovergestelde versie van jezelf zijn van hoe je je toen voelde, wat je over jezelf geloofde en wat je dacht over jezelf. Je hebt toen gezegd dat je graag wilde voelen en geloven over jezelf dat je oké bent zoals je bent, dat je voldoende kennis hebt om een mooi bedrijf op te bouwen, alles aan kan pakken wat je maar wilt en dat je je sterk voelt, gemotiveerd en stabiel.

Stephanie:

Ik voel me inderdaad stabieler. Ook in financieel minder stabiele posities merk ik wel dat ik als persoon stabiel blijf want het is vorig jaar gewoon heel zwaar geweest. Toch ben ik stabiel blijven doorgaan in alles wat ik deed en doe. Het is ook wel grappig dat je zegt dat ik er toen naar verlangde om alles aan te kunnen pakken wat ik wil, want dat is ook een affirmatie waar ik nu mee bezig ben!

Ik heb bijvoorbeeld nu een klus aangenomen, heb mijn coachklanten en alles loopt een beetje door elkaar wat echt even heel veel is. Vooral in juni. Toen had ik echt zes dagen in de week werk. Maar dat was een bewuste keuze omdat ik wél voelde dat ik het aankon. Nu merk ik wel dat ik wel moe ben maar niet dat ik denk ik ga richting burn out. Nu (in de zomerperiode: red) neem ik gewoon meer rust en dat is ook oké. Ik heb er hard voor gewerkt en nu doe ik even een stapje terug en maak ik mij klaar voor na de zomer.

Wat zou jij tegen andere vrouwen willen zeggen die zichzelf in de weg zitten?

Geef de beer een knuffel (lacht)!

Laat je erbij helpen! Want sommige dingen kan je gewoon niet alleen en je hoeft het ook niet alleen te doen. Ik ben heel blij dat ik met Creatrix® als grote start en vervolgens ook een heleboel andere hulp, dat ik dat heb aangepakt om door te gaan.

Ik merk wel, en dat is bij Creatrix® begonnen, dat ik nu ook zelf meer kan door ontwikkelen. Omdat ik mij nu niet meer zo laat tegen houden door onzekerheid. Eigenlijk heb ik gek genoeg nu minder hulp nodig omdat ik zelf al stabiel genoeg ben om ook zelf te kijken van oh maar wacht even waar komt dit vandaan? Wat zit er onder en dat ik dat aanpak. Soms lukt het mij om het zelf te doen en soms heb ik er hulp bij nodig. En die vraag ik dan ook gewoon. En die hulp vraag ik nu ook veel sneller.

Kun je dan stellen dat Creatrix® een essentieel onderdeel is geweest om dat omgebogen te krijgen waardoor je dus nu meer haalt uit andere dingen?

Ja dat is wel een groot keerpunt geweest. Dat heeft wel iets in gang gezet. Je blijft je er ook steeds bewust van dat er iets is veranderd en dat ik nu anders reageer op dingen. Dat is dan een hele stevige basis om op door te bouwen.

Voel jij je oké zoals je bent?

Ik voel mij oké zoals ik ben. Ja!